Training Assertiviteit

Training Assertiviteit Start in het voorjaar van 2021

– Meld je hier aan voor de training assertiviteit die start in het voorjaar van 2021 –

Met deze training leer ik mensen beter communiceren. Het doel is onzekere personen meer zelfvertrouwen te geven, werknemers beter naar elkaar te laten luisteren en hen te leren hoe men opbouwende kritiek geeft. Deze training is voor groepen/teams te boeken op locatie. Individuele trainingen kunnen worden ingekocht en gevolgd in mijn praktijk. In een aantal studiemiddagen worden vaardigheden met betrekking tot assertiviteit op een professionele, creatieve wijze begeleid en ontwikkeld om in praktijk te brengen.

Mijn assertiviteitstraining genaamd ‘En Nu Ik!’ is een training waarin je leert om assertief en zelfverzekerd te communiceren. Tijdens de training besteed je aandacht aan jouw persoonlijkheid en leer je nadenken over je eigen gedrag. Op een laagdrempelige manier ga je aan de slag om je communicatieve vaardigheden te verbeteren. Hierdoor ben je beter in staat om grenzen te stellen, nee te zeggen, aandacht te krijgen en vast te houden en aan te geven wat je wilt, denkt en voelt. Je zult merken dat je zelfvertrouwen toeneemt en je zelfbeeld verbetert.

Wat is assertief?

De betekenis van assertief is ‘zelfverzekerd en zelfbewust’. Assertieve mensen zijn mondig en durven voor zichzelf op te komen. Mensen die het moeilijk vinden om assertief ze zijn vinden de volgende dingen vaak lastig:

– Vind jij het lastig om complimenten te ontvangen?
– Vind jij het nee zeggen of grenzen stellen lastig?
– Durf jij (soms) niet voor jezelf op te komen?
– Voel jij je niet gewaardeerd?
– Vind jij kritiek geven of ontvangen lastig?
– Vind jij een gesprek voeren lastig?

Herken jij jezelf of werknemers in bovenstaande dingen? Dan is een training assertiviteit wellicht iets om in te investeren. Dit bevorderd namelijk ook de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Dit leer je in de training assertiviteit:

– Krijg zicht op je persoonlijk functioneren
– Leer communiceren in verschillende situaties
– Oefen met situaties uit jouw leven en werk deze uit
– Leer omgaan met angsten en negatieve gedachten

  • Nee zeggen
  • Grenzen stellen
  • Opkomen voor jezelf

Ik wil assertiever worden

Word weer regisseur van je eigen leven! De assertiviteitstraining ‘En Nu Ik!’ is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zelfbewuster en zelfverzekerder wil worden en/of moeilijkheden ervaart met daadkrachtig communiceren. Wanneer jij weer kunt denken: ‘En Nu Ik!’ durf je lastige communicatiekwesties weer aan te gaan en kun je meer jezelf zijn. Bovendien leer je omgaan met vervelende gedachten als het een keer wat minder gaat. De praktijkgerichte assertiviteitstraining ‘En Nu Ik!’ levert snel resultaat en zelfvertrouwen op. Werk je in dienst? Informeer dan of je werkgever je hierbij wil ondersteunen. Ook werkgevers hebben immers baat bij werknemers die assertief zijn. Voor vragen of een offerte voor een assertiviteitstraining kun je contact opnemen met mij.