De week van het werkgeluk

De week van werkgeluk

Het is de week van het werkgeluk van 19 tot en met 25 september 2022. Tijdens deze week wordt er extra aandacht besteed aan werkgeluk om ervoor te zorgen dat dit hoog op de agenda van organisaties komt te staan. Mensen besteden veel tijd op hun werk, dus is het fijn als ze zich er gelukkig voelen.

Wat is werkgeluk voor mij?

Werkgeluk komt niet voor iedereen zomaar aanwaaien. Soms is het een zoektocht, zoals bij mij. Vanaf mijn 20e volgde ik de ene opleiding na de andere. Bij elke opleiding zocht ik een baan die daarbij paste. Het beginnen aan een nieuwe baan bracht mij uitdaging, maar als ik geen uitdaging meer ervaarde maakte ik een overstap. Ik volgde een nieuwe (vervolg)opleiding en zocht daar weer een baan bij. Zo is mijn hele loopbaan verlopen.

In die periode had ik ontzettend leuke banen. Bij Aventus, bij Sensire, bij Mainfreight, bij de gemeente Rheden. Inmiddels werk ik voor mezelf met veel plezier. Elke zondag heb ik er weer zin om de volgende dag naar mijn werk te gaan. Ik ontwikkel mij steeds verder, zowel professioneel als persoonlijk, en ik praat erover met veel enthousiasme. Ik haal er werkplezier uit als ik kan bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van mensen binnen bedrijven. Door onder andere te leren effectiever te communiceren, om met tegenslagen om te gaan en te begeleiden bij chronische stress of burn-out. Bovendien bied ik werkpleziertrajecten aan om mensen te helpen ontdekken hoe zij werkgeluk kunnen vinden en ontwikkelen.

Hoe ontwikkel ik werkgeluk?

Om erachter te komen hoe jij je werk ervaart is de werkgelukpiramide van Onno Hamburger een belangrijk hulpmiddel. Hiermee kom je erachter wat in jouw werk jou zingeving, voldoening en plezier geeft.

week van het werkgeluk

Plezier

Het onderste deel van de pyramide gaat over plezier. Wat vind je leuk, waar word je blij van? Ik word blij van een fijne werkplek en fijne mensen om me heen, collega’s uit mijn netwerk, nieuwe mensen leren kennen en nieuwe plannen maken.

Voldoening

Het middelste deel van de pyramide gaat over voldoening. Dit heeft te maken met tevredenheid en een tevreden gevoel. Hoe tevreden ben je in je werk? Wil je meer werken of andere taken in je werk. Stel jezelf de vraag wat jij wil.

Ik zelf haal er voldoening uit als ik me kan blijven ontwikkelen in mijn vak. Dan voel ik me trots en blij dat ik een nieuwe stap zet en dat ik blijf innoveren.

Zingeving

De behoefte aan zingeving ontstaat wanneer de primaire levensbehoeften van de mens zijn bevredigd. Wat geeft jouw leven zin? Waar doe je het allemaal voor? Hoe kun jij iets bijdragen aan de samenleving door het werk wat jij doet? Jouw zingeving kan ook spiritualiteit zijn of aandacht hebben voor het milieu.

Voor mij is zingeving in het werk dat ik anderen een stap verder help in hun ontwikkeling. Mijn bijdrage aan een tevreden werknemer, dáár doe ik het voor. Op weg naar vitale werknemers die duurzaam inzetbaar zijn, zodat zij hun werk met plezier doen en dat ze hier zelf de regie in hebben. Mijn trainingen of coaching hierin helpt hen.

Hulp bij de ontwikkeling van werkgeluk

Vind jij het nog moeilijk om de werkgelukpyramide voor jezelf in te vullen? Of zou je hier meer over willen weten voor je team of als werknemer? Ik leg je graag meer uit.

Dit kan met  individuele coaching of door een training te volgen over werkgeluk. Ontdek waar jij je kunt ontwikkelen in de werkgelukpiramide en ga aan de slag met je kwaliteiten. Zo leer je veel over jezelf en wat jouw ontwikkelpunten zijn.

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over een traject op maat? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?