Voorbeelden van duurzame inzetbaarheid

Voorbeelden van werken aan duurzame inzetbaarheid

Duurzaam werken bestaat uit verschillende mentale en fysieke facetten en kan voor elk bedrijf iets anders betekenen. Daarom lees je hieronder een aantal voorbeelden van wat duurzame inzetbaarheid kan betekenen voor jouw bedrijf. Ook geef ik meer informatie en advies over hoe de verschillende trainingen die ik geef bijdragen aan duurzame inzetbaarheid. Blijft de betekenis van duurzame inzetbaarheid toch wat abstract? Neem gerust contact met mij op, dan bekijken we samen hoe jij kunt werken aan de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van jouw personeel.

Betere duurzame inzetbaarheid en vitalere medewerkers door training en advies

Omdat vraagstukken met betrekking tot duurzame inzetbaarheid zeer verschillend en complex kunnen zijn, baseer ik mijn trainingen en advies altijd op de specifieke behoeften van een bedrijf en haar medewerkers. Om toch een beetje een beeld te krijgen van hoe ik jouw bedrijf zou kunnen helpen op het gebied van duurzame inzetbaarheid schreef ik vier artikelen over hoe mijn trainingen jouw bedrijf kunnen helpen. Lees bijvoorbeeld over:

1. Gezondheid en vitaliteit van medewerkers

Door onder andere gezonde voeding en bewegen te stimuleren op de werkvloer, met bijvoorbeeld bedrijfsfruit en -sport, hebben medewerkers meer energie op kantoor en voelen ze zich fitter en vitaler waardoor het ziekteverzuim daalt.

2. Terugdringen van verzuim

Wanneer werken voor medewerkers fysiek of mentaal te zwaar wordt, zorgt dit voor problemen op de werkvloer. Uiteindelijk kan dit leiden tot uitval en langdurig verzuim. Door werknemers te overvragen, te hoge werkdruk gevolgd door overspannenheid en burn-out, of kan leiden tot ongewenst gedrag, agressie of zelfs geweld. Met behulp van de juiste maatregelen en een HR-beleid dat aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid brengt u ziekteverzuim effectief terug.  Met bedrijfscoaching helpt u uw medewerkers mentaal te steunen.

3. Betrokkenheid en al werkend blijven leren

Belangrijke onderdelen van duurzame inzetbaarheid zijn ook betrokkenheid, zingeving en leren. Door ruimte te creëren voor eigenlijk verantwoordelijkheid, creatie, vakmanschap en nieuwe ideeën voelen medewerkers zich gewaardeerd en gezien. Dit ondersteunt zingeving en stimuleert betrokkenheid bij het werk en bij collega’s. Bovendien is het van belang medewerkers kansen te bieden om te blijven doorleren. Zo zijn het bijhouden van ontwikkelingen binnen een vakgebied, het opdoen van nieuwe kennis en het volgen van relevante opleidingen belangrijke onderdelen van werken aan duurzame inzetbaarheid. Met bijvoorbeeld een budget per medewerker om langer en vitaler aan het werk te blijven, hebben zij de mogelijkheid meer vorm en invulling aan hun carrière te geven.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?