Training ‘En Nu Ik’ afgerond

De Training “En Nu Ik” voor volwassenen is vorige week afgerond. De training richt zich op persoonlijk leiderschap en de deelnemers, uit de profit- en non-profitbranche, leerden in 7 bijeenkomsten assertiever en effectiever te communiceren. In een groep ontwikkel je communicatieve vaardigheden en leer je op een respectvolle manier feedback geven. Je ontwikkelt meer vertrouwen in jezelf en stapt daardoor vaker uit je comfortzone. Door een mooie mix van deelnemers, in leeftijd en functie, kun je enorm veel van elkaar leren. Maar begint bij de basisvaardigheid ‘luisteren’.  

De deelnemers waren tevreden over hun resultaat en zetten mooie stappen. Leerdoelen waren bijvoorbeeld: assertiviteit, grenzen stellen, feedback geven, initiatief nemen, minder pleasen, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, leidinggeven, omgaan met kritiek, voor jezelf opkomen, omgaan met perfectionisme.

Tijdens de training, bespreek je de ervaringen en oefen je situaties. Vaak zit onze innerlijke criticus ons in de weg en durf je niet te zeggen wat je denkt en voelt. Met behulp van het werkboek waarin alle vaardigheden staan beschreven, leer je de theorie. Zo krijg je meer inzicht in wat niet werkt en kun je doen wat wél werkt! Hoe mooi is dat. 

Naast het werkboek met veel informatie, zorg ik voor informatie die aansluit bij de training: hoe ga je om met stress, hoe reageert ons lichaam op stress en hoe blijf je vitaal in een wereld waarin je voortdurend ‘aan’staat? Daarnaast stip ik acceptance commitment theory (ACT) aan. Met oefeningen leer je je innerlijke criticus herkennen en de eisen die je aan jezelf stelt te verlagen. 

Deze training geef ik sinds 1995. Door jarenlange ervaring kan ik de juiste tools inzetten waardoor deelnemers resultaat behalen. Belangrijk voor hen is dat motivatie en scherpe leerdoelen. Uiteindelijk moet je zelf aan de slag, maar door betrokkenheid, herkenning en erkenning in elkaars ervaringen sta je er niet alleen voor. De groep is een stimulans en stok achter de deur. 

Wil je meer weer weten over deze training? Voor jezelf of voor je team of organisatie? Stuur me gerust een mailtje.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?