Training DISC

Training DISC – Communicatie en Samenwerking

 
Met deze training stimuleer ik open communicatie en samenwerking in teams. In de training staat het DISC-model centraal dat communicatieve voorkeursstijlen, sterke kanten en groeimogelijkheden in kaart brengt. Met behulp van deze inzichten begrijpen teamleden beter wat henzelf en anderen motiveert, waar individuele talenten liggen en waarom collega’s bepaalde keuzes maken in bepaalde situaties. DISC draagt bij aan het vermogen om communicatieconflicten op te lossen en vergroot individuele effectiviteit van medewerkers.

Communicatieve voorkeursstijlen in kaart

Met de training DISC brengen medewerkers hun eigen communicatieve voorkeursstijlen in kaart en leren ze over die van anderen. Zo leren ze onder andere:

  • Hoe iemand omgaat en reageert op problemen en uitdagingen
  • Hoe iemand anderen beweegt en overhaalt tot een eigen standpunt
  • Hoe iemand omgaat met en reageert op veranderingen in de omgeving
  • Hoe iemand reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures

Door inzicht te verkrijgen in de manieren waarop verschillende mensen communiceren ontstaat er wederzijds begrip en een betere samenwerking.

Betekenis van de afkorting DISC

D = Daadkrachtig, Direct

I = Interactief, Inspirerend

S = Stabiel, Sociaal

C = Conformerend, Consciëntieus

Communicatie en samenwerking in teams

Lees meer over de voordelen en toegevoegde waarde van deze training in mijn artikel over communicatie en samenwerking in teams. Ook de training Effectief Communiceren gaat in op verschillende communicatieve stijlen, maar in die training wordt meer de nadruk gelegd op verbale en non-verbale communicatie, persoonlijk leiderschap en assertiviteit. Bovendien leren medewerkers in de workshop EFT beter over en vanuit hun emoties communiceren. Ben je benieuwd welke training over communiceren het best bij jouw team past? Neem dan gerust contact met mij op.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?