Psychologische Flexibiliteit

Omgaan met tegenslagen in teams

‘Acceptance and Commitment Therapy’ (ACT) helpt jouw medewerkers om op een flexibele, effectieve manier om te gaan met tegenslagen, problemen en obstakels. Zowel op het werk als in het dagelijks leven. ACT geeft met behulp van verschillende technieken handvatten zodat jouw personeelsleden effectief leren omgaan met stress en spanning (op het werk), angsten, depressieve gevoelens en andere psychologisch fysiologische ongemakken die (werk)geluk, motivatie en productiviteit van medewerkers verminderen.

VOORDELEN – Wat draagt ACT aan jouw team bij?

Acceptance and Commitment Therapy leert mensen hoe ze negatieve ervaringen op een zo plezierig en effectief mogelijke manier kunnen benaderen. De theorie achter ACT heeft als uitgangspunt dat aanvaarden en accepteren het beste werkt. Wanneer jouw personeel goed leert omgaan met tegenslagen, problemen en obstakels levert dit vitalere werknemers op, voorkomt het burn-outs en verzuim en ervaren teamleden meer werkgeluk welke gunstig zijn voor duurzame inzetbaarheid.

Het is heel menselijk dat personeelsleden zich automatisch tegen vervelende omstandigheden en gevoelens verzetten. Wetenschappelijk onderzoek toont echter aan dat dit gevecht de pijnlijke ervaringen en het lijden juist veroorzaakt en versterkt. Tijdens mijn ACT-trainingen leren medewerkers in teamverband dat lijden, pijn en ongemak onlosmakelijk met het leven verbonden zijn. De inzichten van mijn ACT-trainingen stimuleren medewerkers om het psychologische gevecht tegen tegenslagen, problemen en obstakels te stoppen en er op een effectieve manier mee om te gaan. Jouw teamleden worden psychologisch flexibeler en ze zullen merken dat er energie vrijkomt die ingezet kan worden voor dingen die werkelijk belangrijk zijn. Personeelsleden zijn hierdoor gemotiveerder en flexibeler, en kunnen effectiever worden ingezet. Dit levert een positieve situatie op voor zowel de werknemer als de werkgever.

WERKWIJZE – ACT in teams

Mijn ACT-training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur in gemengde groepen. Tijdens de training onderzoeken personeelsleden welke soorten obstakels en moeilijkheden ze vermijden en leren ze waarom dit niet werkt. Ook krijgen ze handvatten op basis van verschillende technieken om bewuster te leven en pijnlijke ervaringen te accepteren. Bovendien bekijkt iedereen wat daadwerkelijk belangrijk is op het werk en in het leven en committeert jouw team hun acties aan die waarden.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?