Nieuw werkboek Acceptance and Commitment Therapy

Nieuw werkboek Acceptance and Commitment Therapy

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een verfrissende methode voor meer veerkracht en flexibiliteit. Het werkt met principes vanuit de positieve psychologie. Nadat ik de opleiding ACT volgde bij Gijs Jansen, ben ik nu alweer drie jaar ACT-trainer. Voor de trainingen die ik geef, gebruik ik altijd een speciaal werkboek met handvatten en oefeningen. Je kunt hoofdstuk 1 van het werkboek hier gratis downloaden en inzien. Proef zelf aan ACT en probeer een paar oefeningen uit. Zo krijg je een beeld van wat ACT voor jou kan betekenen.

Ik werk al langer met het werkboek, maar onlangs is die vernieuwd met illustraties van Mariët van de Merwe. Het zie er nu nog professioneler uit, daar ben ik heel blij mee en trots op. Hieronder enkele illustraties.

De werkvorm ACT maakt me echt heel erg blij. ACT geeft mij veel werkgeluk. Ik gebruik de methode zowel in mijn coachingstrajecten als mijn eigen dagelijks leven. Het gedachtengoed van ACT helpt mij zelf als mens.

Lees meer over ACT in het dagelijks leven onder de illustraties >

ACT in het dagelijks leven

Een voorbeeld. Ik kreeg een maand geleden een leuke opdracht die het uiteindelijk toch niet bleek te zijn. Helaas. Dat was een vervelende ervaring. Het was een worsteling voor mij en ik voelde me alsof ik faalde. Binnen ACT gaat het juist om toelaten wat je liever niet wilt ervaren. Falen mag! Vanuit dit gedachtengoed kon ik er niet omheen.

Door ACT toe te passen en dichtbij mezelf te blijven, was ik in staat keuzes te maken vanuit mijn waarden. Ik onderzocht bij mezelf wat voor mij het meest belangrijk is. Met behulp van ACT kreeg ik daar antwoorden op. Ik vroeg mij af vermijd ik of vlucht ik? Het lukte me een keuze te maken en dat bleek heel waardevol. Ik merkte ik dat mij ik lichter voelde. Iets waar ACT óók voor staat.

Ik ben trots op de keuze die ik maakte, maar er was ook moed voor nodig. Ik kijk er goed op terug, het is een leermoment geweest en ik ben tevreden over de keuze.

ACT in coaching

Stel nou dat jij of jouw werknemers op een soortgelijke manier vastlopen zoals ik hierboven beschrijf, dan kan ACT enorm helpen. Probeer om te beginnen eens wat oefeningen uit hoofdstuk 1 van mijn werkboek. Hier gratis te downloaden. Lijkt het je wat? Je kan het hele werkboek aanschaffen door mij een mailtje te sturen.

Wil je verder met ACT of dieper ingaan op hoe het jou kan helpen? Boek dan enkele coachingsessies met mij. Je gaat aan de slag om anders met je zelf om te gaan en een veerkrachtiger persoon te worden. Dat is duurzaam inzetbaar blijven en meer geluk in werk en privé ervaren. Wil je meer weten? Je bent welkom. Stuur me een mailtje, vul hieronder het contactformulier in of bel me vrijblijvend op. Ik sta je graag te woord! Offertes op maat zijn ook mogelijk.

Contact

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?