Lovende woorden over begeleiding bij burn-out

Lovende woorden over begeleiding bij burn-out

“Bep straalt vertrouwen uit, is vakkundig, geduldig en biedt een luisterend oor. Ze maakt gebruik van de ACT-methode waar ik veel aan heb gehad en nog steeds op terug kan vallen. Door deze methode en Beps intensieve begeleiding heb ik weer grip op mijn leven en werk gekregen. Een absolute aanrader op gebied van burn-out en persoonlijke ontwikkeling!”

Deze prachtige recensie kreeg ik afgelopen week na de afronding van een burn-outtraject. Het was een proces van hard werken samen met de cliënt en coaches, dus deze mooie woorden geven mij werkgeluk en wil ik graag met jullie delen.

Verschillende methoden

In deze casus paste ik diverse methoden toe, omdat burn-out uit verschillende fases bestaat. Vaak zijn mensen in de eerste fase extreem vermoeid. Door langdurige overbelasting werkt het cognitieve geheugen niet meer goed. Daardoor vraag ik in het begin van het traject niet te veel vragen van de cliënt. Daarom besteden we eerst aandacht aan fysiek herstellen met veel tips en tools. Mensen gaan maar door en voelen niet meer dat het teveel is.

ACT-therapie

Naast vermoeidheid spelen andere klachten een rol bij burn-out. Onrust, piekeren, malen, slecht slapen, onzekerheid, somberheid, schuldgevoel etc. Daar komt in de tweede fase langzaamaan ruimte voor. Het is tijd om te kijken naar het gedrag, daarom start ik met ACT, een cognitieve gedragstherapie. Deze vorm van therapie geeft veel inzicht in de persoonlijke situatie. Men realiseert zich dat er te lang roofbouw is gepleegd. 

Re-integratie

In de 3e fase komt re-integratie aan de orde. Hierbij is het belangrijk dat vaardigheden worden aangeleerd zoals het stellen van grenzen. Wil jij hier zelf mee aan de slag als werknemer of heb je als werkgever, HR-manager vragen over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? Neem dan contact met mij op.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?