De kracht van teamcoaching

De kracht van teamcoaching

Hoe mooi is dit! Naar aanleiding van een van mijn trainingen, gaf een werknemer álle collega’s een post-itbriefje met een compliment. Dat was op Internationale Complimentendag, 1 maart. Het toont de kracht van teamcoaching

Investeren in persoonlijk leiderschap

Complimenten dragen bij aan een goed werkklimaat en open communicatie, iets waar we tijdens 10 workshops persoonlijk leiderschap op focusten. Dertig werknemers van een Doetinchems bedrijf in de dienstverlening gingen zich richten op professionaliteit ten opzichte van de klant. 

De directeur van dit bedrijf wilde voor deze werknemers een scholing organiseren gericht is op persoonlijk leiderschap. Deze organisatie investeert in werknemers en teamontwikkeling, zodat werknemers duurzaam inzetbaar zijn en professionaliteit in de functie versterken.

Een prettig werkklimaat ontwikkelen

Na een creatieve kennismaking hebben we de knelpunten in kaart gebracht. Wat vinden werknemers lastig? Dat bekeken we door vragen te stellen en situaties te bespreken. Op deze manier herkennen deelnemers situaties. Ook ontstaat verbinding met elkaar door de gezamenlijke ervaring van het delen. De gesprekken waren open en deelnemers durfden ervaringen te delen. Dit geeft vertrouwen en zorgt voor een prettig werkklimaat. 

Na de gesprekken reikten we werknemers een werkboek aan. Daarin staan theoretische vaardigheden beschreven. Hiermee kunnen zij oefenen met eigen doelen.

De mogelijkheden

Heeft jouw team ook een zetje in de rug nodig? En is het tijd om stil te staan bij hoe werknemers in hun werk/functie zitten? Daar kan ik in meedenken en een workshop of training op maat verzorgen. Zo werken we samen aan:

– Een prettig werkklimaat

– Vaardigheden zoals assertiviteit (luisteren, grenzen stellen en feedback geven)

– Een fijnere samenwerkingBen je benieuwd hoe ik te werk ga?

Heb je vragen, wil je meer weten of de mogelijkheden of een offerte aanvragen? Neem gerust contact met mij op.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?