Communicatie en Samenwerking

Communicatie en Samenwerking verbeteren

Met behulp van het DISC-model stimuleer je open communicatie en samenwerking binnen jouw team. Het DISC-model brengt communicatieve voorkeursstijlen, sterke kanten en groeimogelijkheden in kaart. Tijdens mijn trainingen creëren teamleden door middel van oefeningen en het uitwisselen van ervaringen, herkenning, erkenning en begrip. Wanneer teamleden onderling meer inzicht verkrijgen in deze aspecten bevordert dit hun samenwerking.

VOORDELEN – Wat draagt DISC aan jouw team bij?

DISC-training vergroot het inzicht van jouw medewerkers doordat ze kennis opdoen over gedrag en ze handvatten krijgen voor het voorkomen en oplossen van communicatieconflicten. DISC stelt jouw personeel in staat om hun eigen voorkeursgedragingen, maar ook die van anderen, in verschillende omgevingen inzichtelijk te maken. Hierdoor begrijpen teamleden (beter) wat hen zelf en anderen motiveert en waarom collega’s bepaalde keuzes maken. Dit versterkt onderlinge teamrelaties omdat mensen leren de verschillen in anderen te waarderen, elkaar te vertrouwen en anderen positief te beïnvloeden. Bovendien vergroot het trainen met DISC individuele effectiviteit van jouw werknemers omdat het hen stimuleert om hun unieke talenten te benutten. Dit alles is goed voor de duurzame inzetbaarheid van jouw personeel.

WERKWIJZE – DISC in teams

Voorafgaand aan de training krijgt ieder teamlid een digitale vragenlijst om in te vullen, hier komt een persoonlijk profiel uit. Dit profiel wordt individueel besproken met mij. Hierna vindt onder mijn begeleiding een teamsessie plaats waarin we samen een teamprofiel ontwikkelen en bespreken. Tijdens de sessie bekijken we hoe het teamprofiel effectief geïmplementeerd kan worden. Als werkgever zul je merken dat DISC een zeer waardevolle vorm van ontwikkeling is voor je werknemers. Het persoonlijk ontwikkelde DISC-profiel kan dan ook later ingezet worden voor eventuele individuele trajecten.

N.B. Op grond van privacy redenen wordt er geen inhoudelijke informatie uit de training uitgewisseld. Wel ontvang je als werkgever een advies voor een vervolgtraject.

De afkorting DISC – Wat betekent DISC?

D = Daadkrachtig, Direct

Hoe iemand omgaat en reageert op problemen en uitdagingen: Snelle acties en taakgericht

I = Interactief, Inspirerend

Hoe iemand anderen beweegt en overhaalt tot een eigen standpunt: Snelle acties en mensgericht

S = Stabiel, Sociaal

Hoe iemand omgaat met en reageert op veranderingen in de omgeving: Rustige benadering en mensgericht

C = Conformerend, Consciëntieus

Hoe iemand reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures: Rustige benadering en taakgericht

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?