Boekentips voor je zomervakantie

Boekentips voor je zomervakantie

Wat doe jij graag in je zomervakantie? Lekker lezen, het terras op. Of ga je lekker veel slapen? Ik neem altijd boeken mee op vakantie, ook al ga ik maar een weekendje weg. Door te lezen ontspan ik. Ontspannen op vakantie is belangrijk om even afstand te nemen van je dagelijks beslommeringen en even je accu op te laden. Niet voortdurend op de klok letten en hopelijk écht tijd nemen om bij te komen.

Ik lees graag een ontspannend of spannend boek, maar ik duik ook graag in vakliteratuur. Boeken die ik ondertussen las en die interessant en boeiend zijn, zijn onder meer: De Vitaliteitsrevolutie, Wie heeft mijn kaas gepikt? en De Camino.

Lees verder onder de afbeeldingen >

Boekentips zomervakantie

De Vitaliteitsrevolutie

# De Vitaliteitsrevolutie. Burn-outs en vermoeidheid onder mensen lijken wel besmettelijk. Waarom krijgen we geen grip op dit groeiende probleem? Volgens vitaliteitexperts Bas Snippert en Daniel Krikke van het Nederlands Expertisecentrum Vitaliteit kan je ervoor zorgen dat jij niet meegezogen wordt in de neerwaartse spiraal van stress. Zij redeneren dat moet stoppen met stress te verminderen en juist moet zoeken naar jouw bronnen voor vitaliteit. Hoe je dat doet leggen zij stap voor stap uit in hun boek De Vitaliteitrevolutie. Hierin lees je alles wat je moet weten over de zeven pijlers voor Vitaliteit. Het is een transformatieve aanpak waarmee jij je vitale zelf wordt, burn-out voorkomt en de stressepidemie overwint.

Wie heeft mijn kaas gepikt?

# Wie heeft mijn kaas gepikt? De vier personages in Wie heeft mijn kaas gepikt? van Spencer Johnson worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen; elk reageert anders als zijn kaas plotseling op is. De kaas is een metafoor voor wat we in het leven nastreven en waaraan we ons hechten. Denk aan een interessante baan, een warme relatie, geld, een eigen huis, gezondheid, spiritueel evenwicht… Hebben we onze kaas gevonden, dan is de neiging groot ons eraan vast te klampen. Maar de voorraad is niet onuitputtelijk: een bedrijf reorganiseert, een partner gaat ervandoor, ziekte slaat toe. Zie je die verandering als een uitdaging of word je erdoor verlamd?

De Camino

# De Camino: De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden. Die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt. Niewierra won met De Camino de ThrillZone Award (thriller van het jaar) en het werd ook uitgeroepen tot Hebban Favoriet 2021.

Help ik word gemanipuleerd

# Help ik word gemanipuleerd: ‘Mevrouwtje, kunt u dat even voor mij regelen?’ Ben helemaal jij klaar met ondermijnende en denigrerende opmerkingen van klanten, collega’s en leidinggevenden? Dat ze dingen verdraaien waardoor jij aan jezelf gaat twijfelen (gaslighting)? Pieker je over wat je fout gedaan hebt? Kun je de gemene insinuaties moeilijk loslaten en neem je ze vervolgens mee naar huis? Dit soort manipulatie noemen we witteboordenagressie en daar gaat dit boek over. Je leest niet alleen wat witteboordenagressie is, maar leert ook hoe je het kunt herkennen en begrenzen. Zodra je dit manipulatieve gedrag gaat herkennen als agressie kun je uit het machteloze gevoel stappen en actie ondernemen. Met de concrete stappen en voorbeelden uit dit boek leer je hoe je de witteboordenagressor begrenst, de macht terugpakt en je eigenwaarde hervindt.

Gesprek in beeld, Teken je boodschap

# Gesprek in beeld, Teken je boodschap: Een boek met 101 kant en klare gesprekssjablonen voor begeleiders, behandelaren en andere hulpverleners om zakelijk te tekenen. Door haar grote (A4) formaat zijn de sjablonen er niet alleen ter inspiratie om zelf te ontwikkelen, maar ze kunnen ook direct gekopieerd worden voor eigen gebruik!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?