Beroeps- en persoonlijke ontwikkeling voor zorgmedewerkers

Beroeps- en persoonlijke ontwikkeling voor zorgmedewerkers

De zorgmedewerkers van hospiceafdeling ‘Hazelaar’ van Liemerije willen de allerbeste zorg voor hun cliënten in de laatste fase van hun leven. Om dit te kunnen blijven garanderen is beroeps- en persoonlijke ontwikkeling noodzakelijk.

Teamondersteuning

Daarom kwam de afdelingsmanager bij mij, omdat ze het belangrijk vindt te bespreken hoe haar team in het werk zit. Wat doet iedereen en hoe gaat dat? Haar teamleden namen deel aan een sessie met mij. Ze deelden ervaringen over hun werk. Zoals over hoe ze dit zware werk volhouden en wat daarvoor nodig is.

Knel- en ontwikkelpunten

Met behulp van speelse en creatieve werkvormen kregen we op tafel wat knelpunten en wat ontwikkelpunten zijn binnen het team. Ik merkte op dat de medewerkers erg betrokken zijn en zich verantwoordelijk voelen voor hun werk. Werkplezier en humor zijn aanwezig, maar de deelnemers ervaren ook werkdruk. Grenzen stellen bleken de meesten lastig te vinden, wat te maken heeft met het grote verantwoordelijkheidsgevoel. De medewerkers kregen concrete tips om in de praktijk mee aan de slag te gaan.  

De volgende fase voor dit team is een evaluatie en vervolgstappen op het gebied van scholing. Uit de sessie kwam duidelijke naar voren dat dit een behoefte van de medewerkers is. Dit team staat open voor groei en gaat ervoor. Allemaal ingrediënten voor een mooie ontwikkeling.

Meer informatie

Ben jij ook benieuwd naar wat ik voor de ontwikkeling voor jouw team kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie, of vraag een offerte op maat aan. 

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo
Waarmee kan ik je helpen?